Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hammars konditori till salu

Annons

Tillsammans med en väninna köpte hon verksamheten för tre år sedan. Av hälsoskäl har kompanjonen inte kunnat lägga ned så mycket tid på konditoriet, som det var tänkt från början.

- Det har varit jätteroliga år, men mycket jobb. Så nu har jag bestämt mig för att dra mig tillbaka, säger Anne-Marie Hammar.

Många har visat intresse för att ta över Hammars.

- Det här är ett anrikt kafé och jag vill gärna att den som köper fortsätter att driva det så. Men samtidigt finns det många möjligheter. Vi har bara kunnat göra en liten del: salsakvällar, vin- och chokladprovningar. Det går att utveckla mycket mer, säger Anne-Marie.

Slaggstenshuset där Hammars ligger byggdes 1776. Konditori har det varit här sedan dess.

- Förutom när det var rivningshotat en period på 1960-talet och på 1980-talet. Då var fönstren igenspikade med masonit och verksamheten låg nere.

- Som tur var satte politiker och Falubor stopp för rivningen. Och nu ingår huset i Världsarvet. Det känns tryggt, säger Anne-Marie Hammar.

Någon anknytning till konditoriets grundare har hon troligtvis inte, trots namnet.

- Men man kan inte veta säkert. Min svärfar var gift två gånger i Falun, så vem vet? säger Ann-Marie och skrattar.

Vad hon själv ska göra nu, är inte bestämt ännu.

- Jag älskar att arbeta. Men till en början ska jag vila mig och ta hand om barnbarn. Sedan får vi se. Jag tycker om att prova på lite olika saker. Man ska inte dö nyfiken, brukar jag säga.

INGER WALLIN

Mer läsning

Annons