Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hammars första mina

Annons

Normalt sett sätts aldrig ett tjänstemannaförslag på pränt ifall det inte först har testats på politikerna. Näringslivschefen Torbjörn Hammar gjör inte som sin företrädare utan säger vad han tror på.

- Jag är naturligtvis glad över stödet från Hammar. Men det blev stopp direkt när vi hade ordförandeberedning i kommunstyrelsen. Men det blir en trevlig diskussion att ta i kommunstyrelsen. Jag fick inte motionen beviljad utan bara besvarad. Längre än så kommer man nog inte i vår typ av kommun, säger Bengt Andersson.

- Det måste nog mycket till ifall socialdemkoraterna skulle gå med på något sådant. Jag får väl vara glad över att inte ha fått motionen avslagen, säger Andersson.

I Anderssons motion så tar han upp problematiken med att kommunen domineras av stora företag och en monopoliserad offentlig sektor. Andersson föreslår att kommunen ska stimulera framväxandet av en småföretagarkultur genom att lägga ut offentligt bedriven verksamhet på entreprenad. Han föreslår att kommunen genomför en kartläggning på vad man skulle kunna lägga ut eller knoppa av.

Hammar nappade och påpekar att det redan finns en hel del som görs i privat regi. Städning, skolskjutsar, färdtjänst, byggtjänster, föreningsdrifter av idrottsanläggningar, Räfsnäsgården och Bergsmansgården.Hammar tyckte att man skulle gå vidare och untervoa förvaltningscheferna och andra berörda samt lära av andra kommuner hur de gjort. Hammars förslag är att fullmäktige ska ge kommunstyrelsen i uppgift att inventera möjliga verksamheter som ska läggas ut på entreprenad.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons