Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hammarbackens dag - i både svart och vitt

Annons

Fotografierna, vissa naturliga - andra konstnärligt manipulerade i dator, pryder tre väggar i magasinets bottenvåning. Temat är valfritt, så länge bilderna är svartvita och tagna med kamera.

- Men det ingen tävling, det är en salong. Juryn på två personer har däremot delat ut plaketter och diplom till några av de 40 fotograferna, betonade utställningsgeneralen Bertil Ärnlöv.

Fem av dem fick plaketter; Gunnar Andrén från Gagnef, Henry Eriksson från Ludvika, Bror och Jan Johansson från Folkare fotoklubb, samt Arnold Klaxman från Långshyttan.

- 13 fotoklubbar i Dalarna var inbjudna och i år kom 8. Även estetklasser har varit inbjudna, men de har inte visat något intresse än.

Konstverken finns på plats till den 29 juni, varefter de förflyttas till Ludvikas vänort Bad Honnef och sedan till Rättvik i vinter.

Utanför magasinet underhöll Ludvika musikkår med ett som alltid variationsrikt program; vad en reklamradiokanal brukar kalla en blandning mellan nytt och gammalt.

Molnen låg tunga ovanför, men släppte då och då genom några få solstrålar.

Med tanke på vädret var besökarantalet ganska gott och särskilt när musikkåren uppträdde hade en ansenlig skara männsikor slagit sig ner utanför kaféet.

ANDREAS EMANUELSSON

Mer läsning

Annons