Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hamasminister gripen

Annons

Israeliska soldater grep ytterligare en Hamasminister i den palestinska regeringen under en räd på Västbanken i natt. Israeliska stridshelikoptrar förstörde en husvagn som används av den palestinske premiärministern Ismail Haniyas säkerhetsvakter.

Vid nattliga flygattacker mot Gaza dödades fyra Hamasmedlemmar och 20 skadades, uppgav sjukhuskällor och Hamasföreträdare.

En israelisk armétalesman bekräftade att en räd gjorts mot Hamasstyrkornas högkvarter i Gazaremsan.

Fångministern Wasfi Qabha greps i sitt hem efter att 20 arméjeepar och soldater omringat huset, uppgav hans fru och palestinska säkerhetskällor.

Israeliska styrkor grep i torsdags 33 ledande Hamasmedlemmar i vad den judiska staten sade var ett försök att stoppa militanta palestiniers raketbeskjutning av Israel. Bland de gripna fanns utbildningsministern Nasser al-Din al-Shaer samt ytterligare tre andra politiker och fyra borgmästare.

Israels försvarsminister Amir Peretz rättfärdigade, inför den internationella kritiken, gripandena med att det "skickar ett budskap till de militära grenarna av terroristorganisationerna att stoppa deras raketbeskjutningar".

Israel återupptog i veckan sina flygangrepp mot Gaza när militanta palestinier avfyrade raketer mot den judiska staten och bröt sex månaders vapenvila.

I flyganfallen har 13 civila och 27 militanta dödats, men de har inte stoppat raketbeskjutningen. Över 130 raketer har slagit ner i Israel senaste veckan. De har dödat en kvinna och skadat ytterligare 16.

Frankrike har fördömt torsdagens gripanden. Utrikesministerns talesman sade att de äventyrar nyvunna palestinska samlingsregeringen och möjligheten till fredssamtal.

TT

Mer läsning

Annons