Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hamas grep BBC-kidnappare

Annons

Hamasrörelsens väpnade gren har gripit en av ledarna för den palestinska extremistgruppen Islams armé, som säger sig ha kidnappat BBC-reportern Alan Johnston.

I ett meddelande skickat till medier på måndagen uppger gruppen att Hamas väpnade gren kidnappat Khattab al-Maqdissi under natten. Hamas bekräftade att denne gripits. Det skedde sedan al-Maqdissi och andra medlemmar av extremistgruppen öppnat eld mot Hamas självutnämnda polisstyrka i Gazaremsan, enligt en talesman. Familjen Doghmush, som leder Islams armé, anklagades också för att ha kidnappat tio universitetsstudenter från Hamas.

I helgen anklagade Islams armé Hamas för att ha kidnappat fem av dess medlemmar och dödat en sjätte. Spänningarna mellan de båda grupperna har växt sedan Hamas tog kontroll över Gazaremsan från den rivaliserande gruppen al-Fatah förra månaden.

Israeliska soldater dödade på måndagen en medlem av al-Fatahs väpnade gren i en eldstrid vid ett flyktinglägret i staden Jenin på Västbanken, uppgav källor på båda sidor.

TT

Mer läsning

Annons