Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håller inte med till fullo

Annons

Svar till "Johan",

den 23 maj.

Jag förstår att du inte vill att vi ska rida i eljusspåren då det kanske inte skulle vara så roligt att möta en häst i full galopp när man är ute på sin dagliga joggingtur. Men vandringslederna har jag ingen förståelse för. Där kan man oftast endast skritta. När jag var på ett LRF-möte tidigare sa de att det inte var några som helst problem att rida i vandrigslederna eftersom det faktiskt är hästarna som trampat upp de stigarna en gång i tiden! Och om vi inte rider där så växer de igen.

Marken blir inte förstörd om man rider där på vintern eller en snustorr sommar, på våren dessutom kan den bli förstörd vilket de flesta ryttare tar hänsyn till.

Med badningen har jag ingenting att tillägga, jag håller med dig fullständigt!

Och en sak till. Om man rider på tävlingshästar vilket jag gör, kan man inte rida var som helst. De är alldeles för känsliga för sådant. Jag har ingen som helst lust att missa en viktig tävling för att min häst skadat sig på grund av att någon gnällig joggare klagar på ett hovspår här och där. Vi måste väl också få vistas i naturen precis som alla andra. Även fast ni inte vill tro det, så är ridningen den näst största sporten i Sverige, efter fotbollen. Ni varken vill eller kan acceptera att hockeyn är mindre.

MARIA ERIKSSON

Mer läsning

Annons