Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där?

Annons

Hallå där...- Nej. Vi har suttit länge tillsammans i distriktsledningen och jag vet att hon har enormt mycket att göra. Inte minst genom heltidsjobbet som politisk sekreterare i landstinget och den cirkus som pågår där just nu.

Ja, vad tycker du om ditt eget partis agerande i landstinget?

- Ska jag vara diplomatisk så säger jag att läget inte är optimalt. Jag måste ändå till viss del försvara Ken Swedenborg i den oerhörda kritik han nu får från alliansen. Så länge han skulle rösta med Dalarnas sjukvårdsparti och alliansen så dög han tydligen och det sades inte ett ord om allt det han nu kritiseras för.

Du är nu tillförordnad SSU-ordförande fram till distriktsårskonferensen i mars. Kanadiderar du för en fortsättning?

- Jag har varit vice ordförande i tre år och skulle valberedningen ställa frågan så kommer jag med all säkerhet att tacka ja.

Hur mycket jobb innebär ordförandeskapet?

- Jobbet är helt ideellt men kommer säkert att innebära mycket att göra. Inte minst nästa år då det är kongress i mars då en ny partiordförande ska väljas efter Göran Persson. I augusti har dessutom SSU rikskongress och även där ska en ny ordförande väljas efter Anna Sjödins avhopp.

Vem vill du se som ny partiledare för socialdemokraterna?

- Jag skulle gärna se en outsider som Leif Pagrotsky. Han gjorde ett oerhört starkt jobb som näringsminister och hade ett stort stöd i näringslivet. Jag verkar ändå vara ganska ensam om den åsikten.

Vilka är dina egna politiska mål?

- Riksdagen vore naturligtvis mycket intressant men jag är ganska nöjd som det är. Sedan får vi se vilka uppdrag som eventuellt kan komma att erbjudas. Att jag fick flest personröster bland socialdemokraterna i kommunen måste ju också betyda att jag har hunnit med att uträtta något.

Fakta

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons