Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Häktad för mordförsök

Annons

Mannen nekade och ville bli försatt på fri fot. Men kammaråklagare Per-Göran Persson lade fram sådan bevisning att tingsrätten gick med på 14 dagars häktning.

-Han förklaras häktad på sannolika skäl misstänkt för, i vart fall, grov misshandel, sade häktningsdomaren i Falu tingsrätt i går.

Mannen, som greps i sin bostad i en by utanför Falun i söndags kväll, anhölls två timmar senare av jour- havande åklagare. Miss- tanken gällde mordförsök på den kvinna mannen hade ett förhållande med.

Den 72-årige mannen har tidigare dömts flera gånger, bland annat för misshandel och olaga hot.

Sedan grannar larmat kom tre poliser hem till kvinnan. Hon berättade då att mannen slagit henne med ett tillhygge. Men hon ville inte göra någon anmälan.

Hon berättade för poliserna att det varit så jobbigt vid tidigare händelser när mannen slagit eller hotat henne.

En polisutredare fotograferade kvinnans skador. Men när kvinnan ombads att följa med till lasarettet för undersökning ville hon inte följa med.

I tisdags blev kvinnan undersökt av en rättsläkare. Han hittade skador vid vänster armhåla och bröst. Det var stickskador som troligen orsakats av en kniv.

Polisen har en kniv i beslag.

-Med risk för att jag gör bort mig vill jag säga att jag är högerhänt. Men skadan sitter på vänster sida, sade mannen vid häktningsförhandlingen.

Mannen berättade att kvinnan på lördagen gett honom pengar för att åka till Systembolaget i Falun och köpa 24 burkar starköl.

-Jag skickade henne på dörren. Jag visste att jag har dåligt ölsinne, sade mannen.

Mannens försvarare Per Borgblad förklarade att 72-åringen har alkoholproblem och är i behov av vård.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons