Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Häktad för knivdådet

Annons

Den knivhuggne 36-årige restaurangägaren överlever mordförsöket. Men han vårdas fortfarande för sina allvarliga skador. Han förlorade mycket blod och var mycket illa medtagen när ambulanssjukvårdarna anlände till brottsplatsen.

Den 36-årige man som blev utsatt för mordförsöket har blivit känd inom Avesta kommun som en duktig krögare och hans restaurang stänger förhållandevis tidigt. Därför är medelåldern ganska hög på gästerna.

I går var det häktningsförhandling mot den anhållne 34-åringen som hölls kvar av vittnen till polisen anlände och kunde gripa honom.

Förhandlingen hölls bakom stängda dörrar i Falu tingsrätt. Advokat Göran Lock, 34-åringens offentlige försvarare, hade vissa problem med sin klient.

- Han vill inte ha någon offentlig försvarare, sade advokaten till domaren.

Chefsåklagare Fredrik Skoglund yrkade att 34-åringen skulle häktas för försök till mord 10 januari för att han inte skulle kunna undanröja bevis eller fortsätta sin brottsliga verksamhet.

När det blev dags för advokat Lock att förklara 34-åringens inställning fick han lov att säga att han inte riktigt fått reda på hur klienten tänkte.

- Han vill inte vara häktad. Han vill bli frisläppt, blev svaret.

Men tingsrätten häktade 34-åringen och åklagaren har två veckor på sig med att väcka åtal mot mannen.

Rätten beslutade också att en liten sinnesundersökning ska göras för att få reda på om 34-åringen var psykiskt sjuk när han försökte mörda restaurangägaren.

BÖRJE GUSTAFSSON

Mer läsning

Annons