Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Häktad för Hemköpsrån

Annons

Inom loppet av två dagar genomfördes tre väpnande rån och ett rånförsök i Borlänge.

Ett av dem var det mot Hemköp på Tjärna ängar den 9 december, då en ensam man med ett pistolliknande föremål gick fram till en kassör och rafsade åt sig en bunt sedlar. Mannen ska ha skrikit "larma inte" åt kassören. Klockan var då 15.50. Ett stort antal kunder blev vittnen till rånet.

Vittnen uppger att rånaren inte var aggressiv, men att han verkade nervös. När mannen hade tagit pengarna tog han kassen från den kund som precis hade betalat för sina varor och stoppade pengarna i den. Han fick även med sig trisslotter. Polisen stängde efter rånet butiken och spärrade av den aktuella kassan.

Mannen är på sannolika skäl misstänkt för rånet, det vill säga den starkare misstankegraden. Polisen uppger att det nu inte finns något som tyder på att den häktade 29-åringen har något att göra med de andra rånen som begicks i Borlänge.

Efter förhör beslöt åklagare att mannen skulle begäras häktad.

Under gårdagens häktningsförhandlingar i Falu tingsrätt, som hölls bakom stängda dörrar, förnekade mannen brottet. Han har enligt polisen förekommit i liknande brottsutredningar.

Åtal mot honom ska vara väckt senast den 5 februari.

PETER SÖDERLUND

Mer läsning

Annons