Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hagberg har haft chansen

Annons

Svar till Lars-Ove Hagberg (v), 9/1:

Lars-Ove Hagberg (v), landstingsråd för vänsterpartiet, går nu ut i media och säger att alla ska få svar i telefon första dagen och då menar han inom primärvården. Han fortsätter: "Medan andra partier gnäller om väntetider, gör vi något åt dem".

Du säger att du gör något åt det hela! Fattas bara annat, Lars-Ove Hagberg! Du har ju varit med och styrt landstinget i sju år nu! Du har haft alla möjligheter att förbättra svarsfrekvensen på våra vårdcentraler. Men under dina sju år vid makten har du inte ens lyckats införa TeleQ-systemet (återuppringningssystem som gör att alla som ringer kan bli återuppringda på bestämd tid) på alla vårdcentraler. Av 32 vårdcentraler i länet är det 21 som har TeleQ-systemet. Var finns de övriga elva?

Varför har du inte tidigare infört 100-procentig tillgänglighet den första dagen en patient kontaktar vårdcentralen? Varför först nu när vi fått en vårdgaranti? Enligt uppgifter är det bara fyra av tio vårdcentraler som hittills lyckats åstadkomma 100-procentig tillgänglighet.

Från den 1 november 2005 finns nu en vårdgaranti som ger patienten möjlighet att kräva att få komma fram personligen eller via telefon till vårdcentralen samma dag man kontaktar den.

Nu har jag frågat ansvarigt landstingsråd hur man ska uppfylla den garantin. Det är bra att du har ambitioner men lura inte i dalfolket att du redan genomfört vårdgarantin på den här punkten. Mycket återstår att göra! Vi andra partier gnäller inte men vi håller oss till fakta!

LARS WENNÅS (FP)

OPPOSITIONSRÅD I LANDSTINGET DALARNA

Mer läsning

Annons