Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gymnaster visade upp sig

Annons

Festligt, engagerat och stundtals mycket imponerande. Ungefär så kan Borlänge gymnastiklubbs uppvisning på söndagen bäst sammanfattas. Uppvisningen i Maserhallen sågs av 650 personer.

Borlänge gymnastikklubb firade förra året sitt 70-årsjubileum och har 550 medlemmar. I söndagens uppvisning i Maserhallen deltog cirka 300 barn och ungdomar. De yngsta som med stolthet och glädje visade anhöriga och andra på läktarna vad de lärt sig var två år.

För de mest avancerade övningarna svarade de ungdomar som redan tävlar i gymnastik.

Belöningen fick deltagarna i söndagens uppvisning, omedelbart och spontant, i form av varma applåder från publik och klubbkamrater. Säkert är denna form av belöning vad unga gymnaster uppskattar mest. Djungelboken, Lejonkungen och Peter Pan var några av de älskade sagor en del av träningen och dräktskapandet inför söndagens uppvisning inriktats på. Inslag lika uppskattade av publik som deltagare.

Ökat självförtroende blev säkert den stora vinsten, särskilt för de minsta gymnasterna.

Att få visa upp sig för en publik är alltid mer stimulerande än om de egna insatserna inte följs av andra än ledare och kamrater.

Om ett antal år har säkert många av småttingarna från söndagens uppvisning hunnit debutera i tävlingssammanhang. Mamma, pappa, syskon, mor- och farföräldrar och alla andra kommer då, om möjligt att vara ännu stoltare över sina favoriter.

SVEN-ERIK OLSSON

Mer läsning

Annons