Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gymnasieskolor som samarbetar

Annons

Det är elever från livsmedelsprogrammet och hotell- och restaurangprogrammet på Hushagsgymnasiet som har producerat varorna.

Det finns bland annat julkorv, skinka, lussebullar och chokladpraliner. Handelsprogrammet på Hagagymnasiet har utformat marknadsföringen och gjort prisskyltarna. Nu står de i Hushagsskolan och säljer varorna på julmässan.

Att ordna en julmässa var en idé från eleverna. På Hushagsskolan finns i vanliga fall en butik som eleverna från handelsprogrammet har administrerat under hösten.

De tyckte att det vore roligt att få komma tillbaka till Hushagsskolan och göra något mer. De föreslog en liten julmarknad och lärarna nappade direkt.

- Det är som ett litet samhälle i miniatyr. Det här är bra träning för ungdomarna, säger Torleif Jansson, lärare på Hushagsgymnasiet.

Julmässan är lyckad och nu planerar man en utökning. Redan efter nyår blir det ett nytt samarbete mellan skolorna.

Restaurangprogrammet ska arrangera middagar och handelsprogrammet kommer att utforma reklamen till dem. Reklam och marknadsföring hålls internt inom gymnasieskolorna eftersom de inte får konkurrera med annan affärsverksamhet.

JOHANNA BJÖRKLUNDS

Mer läsning

Annons