Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gymnasie- skola till höstterminen?

Annons

Vid torsdagens extra sammanträde med kommunstyrelsens allmänna utskott behandlades utredningen angående förutsättningar och möjligheter för utveckling av en gymnasieskola i Gagnef. Utredningen, som tidningen tidigare presenterat, ska ligga till grund för politiska beslut om gymnasieutbildningen.

Utskottet beslutade föreslå att kommunstyrelsen projektanställer en person som ska jobba vidare med frågan. Målsättningen är att kommunen ska införa arbetsplatsförlagd gymnasieutbildning med start höstterminen 2002.

Allmänna utskottet föreslår vidare att den projektanställde ska undersöka möjligheterna och konsekvenserna av distansinslag i gymnasieutbildningen. Enligt utskottet bör en sådan distanssatsning ske i samverkan med Komvux.

Vidare ställer utskottet sig positivt till att kommunen samverkar med andra kommuner som vill utlokalisera delar av och även hela gymnasieutbildningar, främst praktiska sådana.

Kommunstyrelsen föreslås ställa erforderliga medel till förfogande för en projektanställning och besluta att genomförandet av förslagen och införandet av gymnasieutbildningen ska ske inom ramen för ett samprojekt mellan kommunstyrelsen och barn- och utbildningsnämnden.

Mer läsning

Annons