Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gunillas allra sista år

Annons

- Nu är det defintivt. Jag har bestämt mig. I fortsättningen kan jag tänka mig att vara kvar som scenograf. Det har börjat intressera mig ännu mer, säger Gunilla, vars regissörsplats nästa år tas över av Tina Ranerfors.
Den 1 till 7 augusti ges en förnyad version av "När trollen flydde Gagnef". En mängd skådespelare åker till Gagnef, i stället för att fly därifrån. De kommer från många olika ställen: Stockholm, Sala, Örebro, Bollnäs, Falun och Borlänge.
Bland dem som medverkar finns Annika Kvist, Peter Dahlkvist, Maria Grahn, Lars Mårdenkrans, Kim Warga, Hans-Göran Pettersson-Wennberg, Hanna Östman och Sara Isaksson. Sara har också "lurat" med sig regissören Richard Turpin från Stockholm.
Att han, som ska vara med i ett trollspel, är namne med den exakt 300 år gamle och ökände brittiske stråtrövaren Dick Turpin, är väl en ren tillfällighet.
Gunilla har plockat in en del nytt i spelet och dessutom flyttat det till nutid.
- Det ska roa både unga och gamla. Eftersom det är mitt sista år och eftersom jag gillar pyroteknik, kommer det att blixtra extra mycket i år, säger hon.
Gunilla vill lyfta fram den som i år gör koreografin till älvornas dans: 15-åriga Kajsa Lagergren.
- Det är jätteroligt att jobba med henne och hon har gjort ett jättebra jobb.
Amatörtaterföreningen hade nyligen årsmöte. I styrelsen ingår: Marie Eriksson, ordförande, Gun Östman, Gunilla Wennberg, Camilla Norell, Tina Ranerfors och Ronny Andersson.
Göran Fagerlund
goran.fagerlund@daltid.se

Mer läsning

Annons