Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gunilla missar poängen

Annons

Svar till Gunilla Berglund, 5/8:

När jag bevakar olika situationer där barn ingår, tänker jag alltid på barnet, barnets bästa, och främst barnets rättigheter. Jag vet nämligen att barn inte kan framföra sina åsikter på samma sätt som vuxna kan, men det betyder inte att man ska förbise deras rättigheter.

Ni bekräftar dock det som jag skrev om hur intresseorganisationen resonerar ur perspektivet lesbiskas rätt till barn. Man resonerar inte för barnens rätt till två olika förebilder och rätt att, från början, ha en mor och en far. Att Ni råkar ha missförstått en hel del råder det inget tvivel om. Ingen poängterar främst ekonomi i detta fall, fast det borde vara problematiskt om man ska följa lagar och förordningar. Jag är dock inte oroad av detta.

Sen har staten och försäkringskassan föga att göra med något efter att beslutet är taget. Kontaktpersoner är heller inget som man, hur som helst, kan kvittera ut och det är inte en karl som den lesbiska har rätt till.

Det är barnets rättighet till en manlig förebild som det handlar om. Genom att inte beakta barnens rättigheter sätter man dem i en orimlig situation. Ännu en gång; barnens bästa och barnens rättigheter är poängen!

HÖKEN

Mer läsning

Annons