Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gunde Svan åker Vasaloppet – coachar vinnare i spåret: "Blir förhoppningsvis en bra resa"

Gunde Svan ställer upp i årets upplaga av Vasaloppet.
På väg mellan Sälen och Mora ska han agera åkande coach till en av de tre vinnarna i Preems tävling, som hålls för Vasaloppsdeltagare.
– Det blir förhoppningsvis en bra resa, säger Gunde Svan.

Annons

Trion som kan vinna Gunde Svans sällskap i Vasaloppsspåret är Roberth Fälth från Vikmanshyttan i Hedemora kommun (till vänster), Johan Hallin från Sandared utanför Borås (mitten) och Ingrid Castillo från Uppsala (till höger). De tre vann nämligen Preems tävling om personlig träning med Gunde inför Vasaloppet. Foto: Preem/Pressbild

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

De fick Vasaloppets mest ärofyllda uppdrag: "Känns fantastiskt"

Efter julfrosseriet – gymmet får konkurrens av skidspåret

Helikopter, flygplan, 42 kameror och 110 personer – SVT storsatsar på Vasaloppet

SÅ KÖPER DU PLUS

Den 4 mars anordnas Vasaloppet. En av deltagarna är skidlegendaren Gunde Svan, från Skamhed utanför Vansbro. Under loppet kommer han att agera åkande coach till en av de tre vinnarna i Preems tävling för Vasaloppsdeltagare.

Trion som kan vinna Gunde Svans sällskap i Vasaloppsspåret är Johan Hallin från Sandared utanför Borås, Ingrid Castillo från Uppsala och Roberth Fälth från Vikmanshyttan i Hedemora kommun. De tre vann nämligen Preems tävling om personlig träning med Gunde inför Vasaloppet.

– Vi firar tioårsjubileum som huvudsponsor för Vasaloppet i år och ville bjuda åkarna på något alldeles extra. Tre Vasaloppsåkare får nu personlig coachning av Gunde inför Vasaloppet och en av dem kommer dessutom att få åka de nio milen från Sälen till Mora tillsammans med Gunde, säger Ulrica Bååthe, chef för marknadskommunikation på Preem, i ett pressmeddelande.

– Jag har sagt att jag kommer att åka med den som har visat störst vilja och potential att förbättra sig och verkligen går in för det här, säger Gunde Svan, i pressmeddelandet.

Frågan är då hur det kommer att vara för vinnaren att ha Gunde Svan som sällskap under de nio milen.

– Det är inte så många som har haft det, men det är förhoppningsvis en bra resa. Det ska jag i alla fall försöka se till att det blir. Jag tror inte att de behöver vara rädda för att jag är allt för mycket slavdrivare, utan jag kommer att försöka anpassa min coachning utefter vad de kan prestera, säger Gunde Svan.

Preems hemsida samt Facebookgruppen ”Team Preem - för alla som älskar Vasaloppet” presenteras träningen med Gunde Svan i en serie filmer.

– I filmerna får vi följa hur det går för Ingrid, Roberth och Johan, samtidigt som det är ett sätt för fler skidåkare att få ta del av Gundes tips och övningar, säger Ulrica Bååthe, chef marknadskommunikation på Preem.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons