Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldur till Helje

Annons

Kulturarbetaren Staffan Helje, 53, har arbetat mycket aktivt inom Malungs kommun med kultur och teater. Häromdagen belönades Staffan Helje med ett guldur som delades ut i samband med en julmiddag, av Henry Melin som företrädde kommunen.

Helje har arbetat inom Malungs kommun med kulturella arrangemang i 29 år. För att få ett guldur ska man ha arbetat i minst 25 år.

- Staffan Helje har uträttat ett mycket stort arbete inom det kulturella området i Malung och han är mer än värd denna guldklocka, sade Henry Melin då han delade ut guldklockan.

Det mesta av arbetet ligger på kulturella föreningar och att sköta konstlokalen Galleri Grönland.

- Det har varit mycket stimulerande att arbeta med kultur och teater i den här kommunen och man har träffat många människor under årens lopp. Och mycket intressanta sådana, säger Staffan Helje som fortfarande tycker om sitt arbete.

- Men jag tycker att det egentligen satsas alldeles för litet på just kulturen. Det borde satsas betydligt mer eftersom kulturen är mycket viktig i vårt samhälle, säger han.

Staffan Helje berättar att det oftast har varit ett ensamarbete eftersom han är själv på sitt tjänstekontor. Men det har ändock varit mycket givande och han hoppas att få arbeta många år med kulturen i Malung.

Staffan Helje har varit med sedan konstgalleriet Grönland öppnade 1989. Innan dess låg den verksamheten under Malungs kommunbibliotek med bibliotekarien Åke Johnsson som ansvarig.

- Naturligtvis har det kommit att handla mycket om utställningar i alla former och inom detta område har det verkligen varit ett brett utbud tidvis i Malungs kommun, säger Staffan Helje som ser positivt på framtiden.

Idag har Staffan Helje basen i sitt arbete förlagd till ett kontor i Idrottens hus i kvarteret Fällen i centrala Malung.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons