Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gud är både här och där

Annons

Kommentar till Inga-Lill Örnerfors Modin, den 23 maj.

Inga-Lill Örnerfors Modin skrev i Kolumnen om "var finns Gud?" Enligt henne finns Gud inom varje människa, eftersom Bibeln säger att vi är skapade till Guds avbild. Vi skulle då vara bärare av det gudomliga i vårt eget inre, oavsett om vi tror på detta eller är medvetna om det eller ej. Vi behöver bara bekräfta och fördjupa, att Gud bor i oss. Det blir då inte intressant att tala om frälsning och omvändelse, skriver Örnerfors Modin.

Men nu är det så här: Bibeln talar om att ingen rättfärdig finns, ingen enda. Alla har vi kommit bort från Gud, förbindelsen är bruten. Detta skedde vid syndafallet i skapelsens början. Men Gud sände sin son Jesus Kristus, till jorden för att försona människans synd. Jesus har återupprättat den förbindelse som vi en gång hade med Gud. Och var och en som tror på Jesus och på vad han har gjort för oss, kan bli frälst och få en relation med Gud, en möjlighet att koppla ihop igen med vår Fader, vår Skapare.

Jesus dog för hela världen, för alla människor, men det finns ändå ingen automatik i frälsningen, i att få ett upprättat förhållande till Gud. Allt sker genom eget val! Vi väljer om vi vill tro på Guds frälsningsverk. Vi har alla en fri vilja. Gud tränger sig inte på en enda av oss.

När vi har valt, när vi har sagt ja till Jesus, då flyttar Gud åter in i våra hjärtan. Då blir vi myndiga och självständiga människor i ordets rätta bemärkelse. Min slutsats är: Det är mycket intressant att tala om frälsning och omvändelse än i dag!

INGA-LILL ÖHMAN

Mer läsning

Annons