Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grycksbomördaren överklagar livstidsdomen

Annons

Anders Brodin från Grycksbo har nu överklagat livstidsdomen för mordet i augusti på den 47-åriga kvinnan från Borlänge. Han vill att Svea hovrätt ska ta hänsyn till hans psykiska status och andra omständigheter vid tiden för mordet.

"Det lutar åt dråp och åtta års fängelse", sade Brodins försvarare, advokat Tore Noreberg i slutpläderingen inför Falu tingsrätt.

Men det blev livstids fängelse för mord.

Det var natten till den 26 augusti som 46-årige Anders Brodin kom in på polisstationen i Falun och berättade vad han gjort och var den döda kvinnan låg.

Han hade släpat in kvinnan i en lägenhet i Grycksbo och slagit ihjäl henne med en yxa. Det grova våldet avslutades med att han högg en kniv i offrets bröstkorg.

Anders Brolin har erkänt att han dödade kvinnan. Men hävdar att det var dråp.

Nu vill han att socialstyrelsens rättsliga råd ska yttra sig över den rättsmedicinska undersökning visar hans psykiska status vid tiden för våldsbrottet.

Han anser dessutom att Falu tingsrätt gjorde fel som inte tog hänsyn till vissa omständigheter kring brottet.

Advokat Tore Noreberg menar att Anders Brodin inte planerat att döda kvinnan.

Försvararen hänvisade vid rättegången i Falun till psykundersökningen där det bland annat står att: "Det förefaller vara impulsivt och oplanerat. Han gjorde inga försök att dölja gärningen, utan sökte direkt upp personer för att berätta om gärningen".

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons