Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gruvlig tur med lokala geologer

Annons

Gruvområdet, som är en del av det så kallade Västra Silverberget med anor från 1200-talet, har god tillgänglighet och är i dag ett uppskattat utflyktsmål för såväl hemmafolk som gästande turister.
Inledningsvis hölls samling och information i Mineralmuseet på Gammelgården i Ludvika. Därefter for sällskapet ut till Stollberg i egna bilar.
Vädret var det allra bästa tänkbara när deltagarna vandrade runt på det väl tillrättalagda gruvområdet. Under kvällen blev det också tillfälle att besöka den nyligen framtagna och delvis säkrade Stollgången. Det var en spännande upplevelse.
Fina sevärdheter var även de stora öppna schakten där man, efter uppsättning av skyddsräcken, utan risk kan se långt ned i gruvdjupet. Från besökslaven, som byggdes i regi av föreningen Väster Silvbergs vänner under 90-talet, kan man blicka ut över milsvida nejder.
Ledare för gruppen från Ludvika var Evald Persson, ordförande i styrelsen för den geologiska föreningen. Från Smedjebacken anslöt ytterligare en grupp ledd av Bengt Lindh. Även Silvbergsvänner hade aviserat sin medverkan.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons