Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grönklitt siktar på rekordvinter

Annons

Trots en prisökning på cirka två procent, visar bokningsläget på en ökning med 14 procent jämfört med förra året.

- Då ska man komma ihåg att förra vintersäsongen är bästa genom tiderna, påpekar Torbjörn.

Extra glädjande för bolaget är att intresset att semestra i Grönklitt ökar samtidigt som företaget investerat stora summor för att kunna ta emot fler gäster.

- Antalet bäddar ökar med 20 procent och till jul är det nya boendet i stort sett klart. Det gör att vi får ytterligare 20 stycken nya, stora lägenheter, plus att ytterligare tio lägenheter blir klara i januari. Bland annat finns det en helt ny typ av lyxboende med utrymme för upp till 16 personer, något som vi räknar med ska locka storfamiljer och grupper. Totalt ger det nya boendet 356 nya bäddar.

Det nya snökanonsystemet gjorde att längdåkningssäsongen startat rekordtidigt. Redan har tävlingar genomförts och flera stora längdtävlingar har flyttats till Grönklitt.

- I dagsläget har vi 27 kilometer preparerade spår, varav fyra är på kanonsnö.

Även i backarna körs snökanonerna för fullt. I dagsläget är två backar öppna och ytterligare en planeras att öppnas inom kort.

- Snöläggning pågår också för fullt på norrsidan. Om bara vädret är med oss, ska även kunna öppna backarna där den närmaste veckan, säger Torbjörn Wallin.

Även Wärdshuset har noterat ett rekord under december med närmare 1 500 julbordsgäster.

- Det är tack vare ombyggnaden som vi kunnat ta emot långt fler matgäster än tidigare. Ökningen ligger på cirka 30 procent jämfört med förra året, säger Torbjörn Wallin.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons