Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grönklitt klarar garantin

Annons

När kylan infunnit sig har Orsa Grönklitt äntligen möjlighet att köra igång sina snökanoner.

- Inför den här säsongen har vi dubblerat antalet snökanoner. Nu går samtliga för fullt och på torsdagen var det 58 snökanoner som tillverkade snö.

Väderprognoserna pekar på att kylan ska hålla i sig ett tag, plus att det ska komma natursnö torsdag kväll eller natten mot fredag.

- Med kanonsnön räknar vi med att redan i dag, fredag, ha åkbara nedfarter/ slingor i norrbacken och söderbacken. Barnbacken har varit klar sedan tidigare. För längdåkarna är det Kanon-slingan som gäller, säger Torbjörn Wallin.

Med full fart på snökanonerna, räknar Torbjörn Wallin med att snögarantin är uppfylld från och med söndag.

- Då ska vi ha tre nedfarter klara plus fyra kilometer längdspår. I mitten av nästa vecka räknar vi med att kunna öppna ytterligare några nedfarter. Bland annat Berg-uven och de nya backarna på östra sidan. Där har vi redan lagt ut mycket snö, men det behövs ytterligare några dygn innan allt är klart, säger Torbjörn Wallin.

- Kommer det dessutom natursnö kan bilden snabbt förändras. Det gäller speciellt för längdåkarna. Vi har förberett tre mil spår efter vägar, och det behövs inte mer än sju, åtta centimeter natursnö, så går det att dra skidspår.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons