Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gröna jobb lika viktiga som handeln

Annons

På senaste kommunfullmäktige i Borlänge debatterades återigen utvecklingen av handelsområdet Coop Forum. Peter Hultqvist argument är att skapa fler arbetstillfällen i kommunen. Det vill vi nog alla att det ska bli, men inte på vilka villkor som helst.

Borlänge är en stor handelsstad men också en viktig stad för lantbrukare och den gröna näringen. Jordbruksmarken behövs för framtiden och centern kommer inte att gå med på någon utökad detaljplan i ett nästa steg. Vi kommer alltid att värna om värdefull åkermark så att den används till att brukas på bästa sätt.

Ett öppet, levande landskap är vad Borlänge, Dalarna och Sverige behöver för en god tillväxt. Se bara LRF:s senaste rapport, cirka 2000 gröna jobb till Dalarna och 35 000 i hela Sverige. Jobb som bygger på våra egna resurser och som är omöjliga att flytta utomlands.

Med rätt politik kan de gröna näringarna få en given nyckelroll i bygget av ett långsiktigt, levande och hållbart Sverige

I framtiden kommer allt fler människor att vilja vara i naturen, strövområden och närhet till grönområden i tätorter blir allt viktigare. Boendemiljön spelar en allt större roll för livskvalitet.

Över 80 procent av våra innevånare i Sverige vill äta svensk mat och efterlyser tydligare ursprungsmärkning. Turisterna vill ha levande landskap, häftiga upplevelser och rekreation på sin semester.

Allt detta finns i vår närhet och kan utvecklas än mer, nu måste det ges bättre förutsättningar för företag, entreprenörer med flera som vill satsa för framtiden.

Det gynnar oss alla som bor här, skapar fler arbetstillfällen och med all säkerhet flyttar fler hit till oss.

Bra initiativ LRF! Ert upprop till nästa regering är klockrent. Ni har mitt stöd.

LENA REYIER-INGMAN (C)

Mer läsning

Annons