Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gröna arbetare i snön

Annons

Förra året stod en liknande byggnad klar intill den som håller på att byggas. Den uppfördes med hjälp av frivilliga krafter precis som allt annat på hembygdsgården.

Det nalkas en ny turistsäsong och då gäller det att ha allt hamrande och sågande klart. Stora Skedvis hembygdsgård har ett stort utbud för den som är intresserad av traktens historia.

Här finns sedan några år tillbaka ett imponerande redskapsmuseum byggt helt med hjälp av frivilliga krafter. Här finns allt från den första järnskodda spaden till separatorn, liar, räfsor, traktorer och halmhackor för att nämna några utställningsföremål.

Här finns också den gamla delen av hembygdsgården med hus och uthus plus massor av historiska saker i smakfulla utställningar.

Här kan också skådas en gammal skammstock som torde ha stått utanför Stora Skedvis kyrka. Bara den är värd ett besök i kyrkbyn. En av de äldsta kyrkorna i Dalarna bland annat fylld med gamla målningar i taken.

Sist men inte minst slås ett slag för kafét mellan kaplansgården, som också bjuder på utställningar, och Dalälven med en enastående utsikt över Dalälven.

En uppröjning längs älven av de "gröna jobbarna" har förbättrat utsikten avsevärt från såväl hembygdsgården som kafét.

BERNDT NORBERG

Mer läsning

Annons