Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grön flagg i Forssa

Annons

Strax efter lunch gick den grön-vita flaggan i topp följt av applåder och hurrarop. På plats var bland andra barn- och skolnämndens ordförande Mariannn Nordlöf och biträdande rektor Kristina Haglind, och naturligtvis huvudpersonerna, de som gjort miljöcertifieringen möjlig, alla förskolebarnen.

- De har varit jätteduktiga och jobbat hårt hela året. Vi har haft kretsloppet som tema och barnen har varmkomposterat, sopsorterat, odlat grönsaker och framförallt lärt sig att vara rädd om naturen, säger Ulrika Fors, förskollärare och miljöombud på Bryggargården.

Samtliga tre avdelningar på gården, Kusken, Hästen och Vagnen, har deltagit i miljöarbetet, som kommer att fortsätta till hösten.

- Ja, nu ska vi jobba för att behålla flaggan. Vi har inte bestämt om vi ska fortsätta med kretsloppet eller byta tema, säger Ulrika Fors som särskilt vill tacka föreningen Sadelmakaren som skänkt flaggstången till Bryggargården.

- Det är en otroligt bra förening som är guld värd, säger Ulrika som också tackar Unni Öhman och Birgit Eklund från Kontoret för hållbar utveckling för all hjälp med miljöprojektet.

Efter det att flaggan gått i topp och alla tal var överstökade bjöds barnen på glass.

CLAES HUSÁHR

Mer läsning

Annons