Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grävningar ska lösa gammalt mordfall

Annons

Polisen planerar grävningar och sökningar med hundar i utredningen av det förmodade mordet på en 20-åring som försvann i Ängelholm i juli 2004. Det är nya vittnesuppgifter som gör grävningarna aktuella.

Kommissarie Per-Åke Åkesson, chef för polisens cold case-grupp i Skåne, är förtegen om planerna men medger att det handlar om ett eller flera områden i närheten av Ängelholm. Enligt Helsingborgs Dagblad/NST har en kriminalsökhund visat intresse för ett av ställena.

Den 20-årige mannens kropp har inte hittats. Han sågs senast i livet den 29 juli 2004. Det finns sedan tidigare detaljerade vittnesberättelser om olika ställen han ska ha setts på den eftermiddagen, men polisen misstänker nu att vittnena kan ha tagit fel på dag.

Polisen vet också att 20-åringen dagen före försvinnandet besökte de platser som vittnena berättat om.

Enligt alla tillgängliga uppgifter cyklade 20-åringen på en svart Monark herrcykel vid tiden för försvinnandet. Den cykeln har polisen ännu inte fått tag i, men Åkesson anser att den kan vara mycket intressant för utredarna. Han utesluter inte att någon som sett cykeln övergiven har tagit hand om den och att den sedan kan ha bytt ägare flera gånger.

Fallet med 20-åringen i Ängelholm är för närvarande cold case-gruppens högst prioriterade ärende. Parallellt tittar utredarna också på mordet 1991 på en 20-årig student utanför Lund. Tidigare i vår fick polisen ett tips om det fallet och därför ska nya förhör hållas senare.

TT

Mer läsning

Annons