Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gratis slalom efter skolan

Annons

Skid- och brädklubben Right Bay Locals har tack vare 40 000 kronor i beviljade statliga medel från Handslaget - och samarbete med skolan, Dalarnas idrottsförbund, Rättviksbacken och sponsorer ordnat gratis skid- och brädåkning för alla intresserade högstadieelever i vinter.

- Vi har fått ett så kallat skolsamverkansprojekt beviljat. Tio onsdagar i vinter, den 10 januari till den 14 mars, kommer en buss att stå på skolgården och vänta på de elever som vill åka upp till slalombacken. Blir det fler än 50 elever som vill åka med gör bussen extra vändor.

-Vi gör detta för att öka intresset för skid- och brädåkning. Vi vill sprida sporten till elever som annars inte skulle ha någon riktig möjlighet att testa aktiviteten, säger Torbjörn Nordin - aktiv ledare i klubben och även anställd vid skolan.

Under hösten har klubben förhandlat med Rättviksbacken, Sörlins skiduthyrning och Mats busstrafik. Förhandlingarna har utmynnat i gratissatsningen.

- Tio onsdagar betyder att vi i praktiken kan genomföra projektet under hela vintern. Vi avslutar det hela i mars. I början erbjuder vi också skidlärarhjälp genom hjälp av skolans landslagsåkare och skidinstruktörer. Vi står bra rustade. Det är också kul att kunna utnyttja den backe vi har så

nära oss mitt i "byn". Detta ger också lite mer liv i backen och förhoppningsvis ett ökat intresse för sporten, säger Nordin.

Satsningen är till både för skolans nybörjare och för de mer erfarna eleverna.

- När vi presenterade detta för skolledningen blev de jätteglada. De trodde knappt att det var sant. Vad är haken, undrade de. Det ska bli jätteroligt att genomföra detta. Nu hoppas vi bara på att detaljen snö ordnar sig, säger Torbjörn Nordin.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons