Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granström får beröm av företagare

Annons

Riksdagsman Per Erik Granström (s), Ludvika, är årets enda dalanamn på Företagarnas lista över de aktivt företagarvänliga ledamöterna i riksdagen. Vid rankningen placerade han sig dessutom på en delad sjundeplats bland 39 granskade riksdagsmän från regeringspartiet. De borgerliga och stödpartierna har inga Dalanamn på sina respektive listor.
Resultatet av Företagarnas undersökning och betygsättning av riksdagsfolket presenterades för tidningen på tisdagen.
Utgångspunkten har konsekvent varit att granska enskilda riksdagsledamöter för att få veta hur och i vilken omfattning de har agerat till gagn för näringslivet. Företagarna har däremot inte gjort några bedömningar av hela partier.
Vem har varit mest flitig att väcka förslag och ställa statsråd till svars i riksdagsdebatter i frågor som berör företagare? Det är bara några frågor som besvarats i den omfattande undersökningen.
Per Erik Granström blev märkbart glad när tidningen gratulerade honom till den hedrande placeringen.
– Det känns bra, det är skojigt att man har en sådan profil. På det sättet känns det som att jag är den som jobbar mest för jobben bland oss på Dalabänken, säger han spontant till tidningens medarbetare.
För Granström lär rankningen kännas extra attraktiv mot den bakgrunden att det heller inte finns ett enda dalanamn från oppositionen och stödpartierna på Företagarnas topplistor.
– Jag får ta det här som ett kvitto på att jag verkligen jobbar för att stärka näringslivet och få igång jobb i Dalarna och Västerbergslagen.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons