Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granne såg en man fly från mordlägenheten

Annons

Den tekniska undersökningen av den lägenhet i ett bostadsområde i Grängesberg där den döde mannen påträffades fortsatte även under torsdagen. Kroppen efter 52-åringen har förts till Rättsmedicinska i Uppsala där den kommer att obduceras i dag fredag.

Utredningsarbetet är närmast inriktat på att kartlägga den dödes ungängeskrets och hans sista tid i livet. Polisen är också intresserad av att få en dokumentation av fyndplatsen bakåt i tiden.

Fram till torsdagseftermiddagen hade kriminalarna fört samtal med ett tiotal personer. Polisen är emellertid mycket förtegen om huruvida det har framkommit uppgifter som på något sätt har fört utredningen framåt. I princip är det locket på som gäller.

Emelie Karlsson är en av de som har lämnat en berättelse till utredarna. Hennes uppgifter om den mystiske mannen som hastigt lämnade 52-åringens bostad ingår därmed i det samlade utredningsmaterialet.

Hur intressant är hennes uppgifter?

- Inga kommentarer. Det är inget som vi pratar om i media, säger dalapolisens presstalesman, kommissarie Bo Persson, Borlänge.

Emelie Karlsson berättar lågmält för tidningen om sin upplevelse. I det läget visste hon inte att mannen låg död.

- Jag vaknade och hörde hur det small i dörren. När jag tittade ut genom hålet såg jag hur någon sprang ned för trappen. Jag fick ingen klar bild av personen men uppfattade det som en man av kroppsformen att döma. Det har jag talat om för poliserna.

Enligt Karlsson verkade personen ha väldigt bråttom att komma från platsen. Stegen var mycket raska.

- Nu är det inte trevligt att bo där. Därför håller jag mig helst ute på samhället, slutar Karlsson.

Det makabra fyndet i det aktuella bostadsområdet har givit upphov till spekulationer på orten.

Är det en försvårande omständighet för polisen?

- Allt för mycket prat kan påverka vittnen om vad de tror att andra har sett.

- Men det kan också vara en fördel med att folk engagerar sig i vad som sker. På en liten ort vill man inte att det ska hända något otrevligt och blir ofta mer benägna att hjälpa till med vad de kan, slutar kommissarie Persson.

Utredningsgruppen är tacksam för tips från allmänheten. Den som har något att berätta för polisen kan ringa 0240-667450 alternativt 070-6674602.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons