Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grannar till Monzta störs av ljudmattan

Annons

Miljökontoret genomför nu bullermätningar i området runt Monztabanan.

- Jag är själv gammal spätta och kan mycket väl stå ut med normalt vägbuller eller förbipasserande motorcyklar, även med hög ljudnivå.

- Men det är inte det som jag uppfattar som själva problemet, utan snarare det envetna malandet när 25 motorcyklar i hög fart kör varv på varv. Det går helt enkelt inte att vara ute på gården en sådan dag.

De som tidningen talat med reagerar genomgående mer på att ljudet inte tar slut, utan håller på hela den tillåtna tiden.

- Vägbullret är förvisso ofta högre, men när timmerbilen kört förbi blir det tyst. Annat är det med sportmotorcyklarna som mal på hela dagen och hela helgerna. Det blir aldrig tyst. Det finns de som reagerar på gräsklippning men det här är mycket värre.

Det är framförallt de snabba sporthojarna som stör grannarna.

- I början var det en grupp tjejer där och åkte en annan typ av motorcyklar. Då var det ett helt annat ljud, och det hade då jag inga problem med. Tvärtom tyckte jag att det skulle bli kul, men så blev det nu inte. De som kör där nu om dagarna gör det i tävlingshastigheter och för oss som bor runt här har det blivit omöjligt att vistas utomhus.

Kvinnan påpekar också, att ska mätningarna verkligen visa på problemet, måste de genomföras under en helg när aktiviteterna är som störst.

- I måndags var det inte alls samma störning som under helgen. Men det är klart att under helgen är väl inte miljökontoret ute och kontrollerar bullret och de störningar som vi drabbats av.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons