Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granlund tar beslutet med ro

Annons

Johnny Granlund tog emot kommunens beslut med fattning.

- Nu kommer det att bli betydligt dyrare för kommunen, men för egen del är jag inte speciellt oroad, suckar han.

- Än är inga beslut tagna och jag ska göra ett försök att få informera kommunstyrelsen om vilka åtgärder vi vill genomföra, säger Granlund.

Han beklagar även att de entreprenörer som fått snurr på sin verksamhet i turistsektorn, riskerar att bli förlorare.

- Istället blir det några få som vill ha skattebetalarnas pengar. Så jag tycker synd om kommunens skattebetalare, för det vi gjort kan ingen göra till ett lägre pris för kommunen, säger Johnny Granlund

Han är också besviken på ledningen för Idre Fjäll som avböjt ett samarbete.

- Ledningen för Idre Fjäll tar på sig ett stort ansvar för bygdens framtid när den inte vill ha någon konkurrens. Ska ett område som Idre utvecklas, då behövs fri konkurrens, menar Johnny Granlund.

Arne Bogghed (c) är besviken på att han i onsdagens tidning inte fick framföra hela sitt förslag.

- Vi vill inte döma någon ohörd. Innan kommunen tar ett beslut måste den först ha ett möte med näringslivet. Det ska då få förklara hur det vill ha det, betonar han.

- För att kunna göra det måste vi komma överens med den nuvarande entreprenören om att avvakta med ett beslut om turistbyråernas framtid till senare i höst och inte nu redan i juni.

Arne Bogghed säger sig ha varit i kontakt med flera företagare, men inte fått någon förklaring till varför de underkänner nuvarande entreprenör. Problemen i Grövelsjön berör han dock inte. Han ger heller inget för den rundringning till turistföretag som Peter Nygren genomförde inför arbetsutskottets möte.

Han ger också en känga åt turistnäringen.

- Först underkände den den gamla ordningen med turistbyråer och SIG-stiftelsen. När nu kommunen satsat på en upphandlad turistentreprenör, så duger inte heller det.

Han menar att kommunen lika gärna kan lägga ner satsningen på turismen och låta pengarna istället gå till skolan och den sociala omsorgen.

- Sedan har jag inte heller ändrat åsikt eller hoppat av någon överenskommelse med socialdemokraterna. Min inställning i den här frågan har hela tiden varit densamma, betonar Arne Bogghed.

Frågan om Johnny Granlund och hans företag Fliesbergs Outdoor ska få förlängt förordnande tas av kommunstyrelsen senare i juni.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons