Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granliden i konkurs

Annons

Föreningen äger tre hyreshus med 45 lägenheter byggda 1951- 53. Underhållet är starkt eftersatt och tiotalet lägenheter saknar hyresgäster. Oljan kostade föreningen 570 000 kronor 2004 och i år har oljepriset nått rekordnivåer. Ett stort antal av lägenheterna står utan hyresgäster.

Ludvika kommuns tekniska kontor äger kommunens hyreshusfastigheter i Fredriksberg.

Fastighetschefen Stefan Andersson konstaterar att det inte finns tillräckligt många tomma lägenheter i Fredriksberg för att inrymma de familjer som berörs av konkursen.

- Så det måste till någon form av rekonstruktion och förvaltning. Jag har ingen uppfattning om de har olja att värma husen med, säger Andersson som hänvisar till att det nu är kommunens mark och planeringschef Jan-Erik Erikssons lott att nu gå vidare. Konkursförvaltaren kontaktade i går Eriksson för att diskutera framtiden och en eventuell tvångsförvaltning.

Ludvika kommun är redan den kommun i landet som drabbats av flest tvångsförvaltningar och därmed i slutänden av herrelösa hus. Här lär åtminstone ytterligare ett hus tillkomma.

I fallet Graniden har kommunen ett intresse av att låta några av husen att leva vidare.

Om kommunens försök att åta Föreningssparbanken ta en smäll på de 275000 kronor man har utlånade till föreningen hade lyckats var planen att rusta ett par av husen och riva ett.

Det rörde sig i detta upplägg om en affär i storleksordningen 5,5 miljoner.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons