Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grängeskrögare slutar

Annons

Anders och hans fru Pernilla, 36, tog över Värdshuset i juni 2003. I dag är det bara Anders som jobbar i rörelsen.

Företaget har en fast anställd i kocken Jenny Eriksson, 23, och i övrigt tar man in timanställda vid behov, exempelvis vid diskokvällar.

-Att jag nu väljer att sluta beror på att det tar mer tid än jag räknat med. Det har ingenting att göra med att det skulle gå dåligt ekonomiskt. Rörelsen går runt och jag har kunnat ta ut lön hela tiden, betonar Gustafsson.

Värdhuset består dels av restaurang- och pubdelen och källaren med diskot, dels av hotelldelen med 21 rum. I restaurangen får det plats 70 gäster och i puben cirka 30.

-Restaurangdelen har vi öppen på dagtid för lunchservering och i snitt har vi 60-70 lunchgäster. I hotelldelen har vi snitt fem-sex rum bokade varje natt.

Sammanlagt mäter lokalerna 1268 kvadratmeter och Gustafsson betalar en årshyra på 168000 kronor inklusive värme. Fastigheten ägs av kommunen och enligt fastighetschefen Stefan Andersson ska kommunen snarast annonsera efter en ny hyresgäst/krögare.

Hyreskontraktet för Värdshuset går ut den 31 maj. Det brådskar alltså med att få tag i en ny krögare.

-Jag förutsätter att det blir samma verksamhet i fastigheten i framtiden, säger fastighetschefen.

Anders Gustafsson uppger att det redan finns några intressenter och att dessa är bosatta i Grängesbergsområdet.

-Jag hoppas att det löser sig och att vår duktiga kock får jobba kvar.

Själv hoppas han kunna återgå till sitt gamla yrke som snickare och få anställning hos något företag. Dessutom kan Gustafsson räkna med viss sysselsättning i sitt fastighetsbolag Jappel Fastigheter AB.

-Bolaget äger tre fastigheter i Ludvika vid Eriksgatan 3 A och 3 B och vid Storgatan 20 och Storgatan 27. I fastigheterna finns 23 lägenheter och 5 affärslokaler.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons