Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grangärdeveckan förbereds

Annons

Inledningsdagen, lördagen, bjuder på såväl Norrbodagen med bland annat bakluckeloppis och spelmansstämman i Sunnansjö.

Söndagens program upptar fäbodvandring i Långmyra och Storslättsdagen - byn firar 350 år - samt underhållning, sommarbuffé och visning av museet vid Laxsjön.

Måndagen bjuder på musik vid Runnbergsgården i Saxdalen.

Allsångskväll blir det i Västansjö på tisdagen medan onsdagen är vikt för Sunnansjödagen, en hemvändardag med ett brett program för hela familjen.

Praktiskt taget hela veckan händer det publika saker över hela Grangärde och på lördagen kommer en av de verkliga höjdarna; veteranbilsrallyt med start och mål vid gamla Gästis i kyrkbyn.

Dessvärre ser en av de mera emotsedda händelserna inom ramen för veckan ut att frysa inne; utgivningen av Norrboboken.

- Vi hade hoppats ha den klar till Norrbodagen, men den allra sista finputsningen av materialet har dragit ut en smula på tiden, säger Marie Henriksson som leder kommittén bakom utgivningen.

- Vi vet inte riktigt när boken ligger färdig, men å andra sidan har vi lämnat stresstadiet nu när vi har insett att vi inte kan hålla tidsplanen.

- Vi gör ett särskilt boksläpp senare i stället, en heldag i Folkets hus.

- I dagens läge har vi 180 förhandsbeställningar, så det verkar som om projektet ska gå ihop ekonomiskt.

- Många har också anmält sitt intresse, utan att teckna sig för någon förhandsbeställning och kommer säkerligen att köpa den när de väl fått tillfälle att bläddra i den, säger Marie Henriksson.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons