Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granen plundrad i Bjursås

Annons

För 21:a året i rad arrangerade byföreningen julgransplundring i NTO-lokalen i Bjursås.

- Ja, det är en lång tradition, vi har varit tappra. Men det går eftersom det är så många som ställer upp och hjälper till, säger föreningens kassör Ebba Krieg.

Till just den här festen hade ett 80-tal personer anmält sig. Och där troppade de in, mammor och pappor och mor- och farföräldrar med småttingarna i släptåg.

Och det var förväntansfulla småttingar som finklädda och välfriserade hoppade omkring och jagade varandra med stor förväntan på dansen kring granen.

Först ut att ensam testa svängarna kring granen var lilla tvååriga Molly Andersson och hennes två år äldre syster Clara.

Molly var med förra året också men då stod hon mest med tummen i munnen och jättestora förundrade ögon och såg på vad som hände.

Men nu visste hon vad det handlade om och kunde knappt bärga sig tills alltsammans kom igång.

Och det stod inte på. Sven Gustavsson, Mats Grejs och Ulf Saxvall greppade instrumenten och lekledaren Rune Halvarsson mikrofonen och dansringen drog igång med "Jänta och jag" som snabbt följdes av "Räven raskar över isen".

Några deltagare hade ännu så små ben att de fick dansa med på mammas arm och kluckande småbarnsskratt visade att leken uppskattades.

Lika uppskattat av de vuxna blev inte Runes order om ner på alla fyra i "Små grisarna".

- Jag kommer aldrig upp igen, klagade en mamma med en kommande juldansdeltagare i magen.

Men ingen pardon gavs och visst kom hon och de andra vuxna upp igen. Det är nyttigt med motion efter all julmaten och här hade de möjlighet att göra sig av med något hekto som satt sig där det inte bort.

Mer läsning

Annons