Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Gott och blandat"

Annons

Stämningen var god hela tiden och att arrangörerna på grund av det ostadiga vädret tvingades glömma Stadsparken och flytta in i ungdomshuset verkade inte vara något större bekymmer.

- Visst är det synd att vi inte kunde vara i parken. Här på Haffas får det ju inte plats så många. Här får vi bara ta in max 130 personer. Men folk kommer och går i omgångar och alla besökare är ju inte här samtidigt, konstaterade Karin Robertsson.

Först ut på scenen var artisten Sarah Williams, en ung engelska med rötter i Ludvika. Hon sjöng in festivalen med några känsloladdade ballader till eget ackompanjemang på gitarr.

Sedan rullade det på och den ena gruppen framträdde efter den andra ända fram till 23.00 då det skånska bandet med det lustiga namnet Slagsmålsklubben rockade loss fram till midnatt.

Det lokala ungdomliga musiklivet representerades av Ludvikabanden Spasmodic, Halfway to China, Dolly is dead, Firesoul, Sandej, Subster, Jimmy Lingon and his blueberries, Fredriksbergsbandet Grande och Samba respektive Samba Feliz.

Från Falun kom Miss the Point och bokade var även Sollefteåbandet Elodie.

- Poängen med musikfesten är inte minst att de lokala banden får möjlighet att framträda och att ge tillfälle för folk att lyssna på vad som finns här i Ludvika. Banden består av duktiga ungdomar och de flesta skriver dessutom egna låtar, berömde ungdomskonsulent Unni Fredriksson som även hon beklagade att årets fest måste flytta inomhus.

- Det blir inte samma sak som när man kan lyssna utomhus nu i maj när det är grönt och fint. Det här är faktiskt första gången vi måste vara inne på Haffas.

Under musikfesten förekom, som sidoarrangemang, en kubbturnering på bakgården och en turnering i yatzy i soffgruppen.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons