Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gott nytt turistår!

Annons

När nu 2006 närmar sig sitt slut är det är dags att fundera över nyårslöften. Jag vill därför passa på att ge privatpersoner och kommunpolitiker ett par förslag:

1. Strunta i kravfyllda löften om att leva nyttigare och börja istället det nya året med ett lustfyllt löfte som berikar och förgyller tillvaron. Lova dig själv att bli turist på hemmaplan och upptäcka nya smultronställen.

2. Är du kommunpolitiker bör ditt nyårslöfte vara att ta fram en strategi för hur just din kommun ska göras attraktivare för såväl invånare som turister. Det är ett löfte som lönar sig för kommunen.

3. Näringsminister Maud Olofsson, ditt nyårslöfte bör vara att satsa mer pengar på att visa Sverige för turister. Våra grannländer har sedan länge insett hur viktig turismen är. När vi i Sverige spenderar elva kronor per invånare på marknadsföring av vårt land satsar de utomlands 30 kronor.

Fler jobb och bättre ekonomi är ett direkt resultat av ökad turism. Bara under förra året fick staten tillbaka nio miljarder kronor i moms från våra utländska besökare.

Alla tjänar på en utvecklad turismnäring. Gott nytt turistår!

EVA HEDENSTRÖM FÖRENINGEN TURISM I SVERIGE

Mer läsning

Annons