Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Göte löste problemet

Annons

Tar hand om turisterna i Grövelsjön

Fliesbergs Outdoors ägare, Johnny Granlund, hade länge svårt att få till en bra lösning för turistbyrån i Grövelsjön. Något som också innebär att det kan bli aktuellt att så småningom justera de ersättningar som betalats ut och som byggt på att turistbyrån skulle vara bemannad och öppen mer än vad som varit fallet.

I juni löstes det på bästa sätt för de besökande turisterna. Dels hyrde Fliesbergs Outdoor den lokal som tidigare använts för ändamålet, dels. och framförallt, anställdes Göte Karlsson.

- Det här är riktigt roligt att få göra en insats och hjälpa turisterna så gott man kan, säger Göte, som dagligen bemannar den lilla turistbyrån.

Ursprungligen hade Johnny Granlund en tanke på att få någon att driva turistbyrån och komplettera det med att också driva ett kafé i lokalen.

- Det var en bra tanke och jag är lite förvånad att ingen nappade på det, säger Göte.

- Men som det varit här den senaste tiden, hade jag inte haft en chans att göra det, samtidigt som jag tagit hand om turister. För vi har haft en hel del besök här på turistbyrån, säger Göte.

Mest handlar det om frågor om fiske och vandringar men också en hel del om boende.

- Jag svarar på det jag kan och tipsar om andra som kan komp-lettera mina brister, säger Göte ödmjukt.

När det gäller boendet, så fungerar han som den turistbyrå som besökarna förväntar.

- Jag försöker lyssna vad de söker och hjälper dem att själva ta kontakt med stugor eller hotell eller vad de nu frågar efter.

- I princip har jag nog inte behövt styra just någon via Idre Turism, fortsätter Göte.

- Sedan är det ju en fördel att jag känner till området bra.

Att Göte är välkommen intygar Carina Starö som driver Grövlans Handel.

- Sedan Göte kom har det blivit riktigt bra ordning på turistbyrån. Det är skönt att det finns någon där som kan området.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons