Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gör samhällstjänst

Annons

Jag, privat hyresgäst hos en liten hyresvärd, är (juridiskt och enligt lag) ostraffad. Den här vintern har jag, genom kommunens och Kopparstadens försorg, fullgjort ett otal timmar samhällstjänst.

Samhällstjänst?

Ja, vad kallar man oavlönat arbete syftande till att kommunens entreprenörer sparar pengar. Vi som bor på "fel" sida av Kopparvägen i Falun har hela denna vinter tvingats till detta. Vi betalar skatt som alla andra. Likaledes tvingas vi ständigt ta hand om kommunens och Kopparstadens entreprenörers snöberg.

Av någon anledning, som jag inte kan förstå, har snöröjningsfordonen under hela vintern 2005/2006, sett till att all snö längs Kopparvägen plogas mot den nordvästra trottoaren. På den sydöstra sidan ligger Kopparstadens bostadskomplex. Kan hända beror det på att kommunens entreprenör för snöröjning även är entreprenör hos Kopparstaden?

Oavsett vilket, så tvingas vi på den nordvästra sidan utföra gratis arbete för det kommunala bolaget Kopparstaden, då vi, oftast med skyffel, flyttar hela vägens snömängd upp på våra gräsmattor.

PRIVAT HYRESGÄST VID KOPPARVÄGEN

Mer läsning

Annons