Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

God tid att utöka akutberedskapen!

Annons

Rätt få vet att det var just med total passivitet som USA:s president reagerade med, när han fick veta om attackerna mot skyskraporna. Precis som Sveriges statsminister hade han helt försummat att delta i krisövningarna. Han var därför inte heller mentalt beredd att rätt kunna bedöma krisens natur.

Vi i Dalarnas sjukvårdsparti ser att det är ovärdigt att politiker inte vill erkänna, att de inte alls är mer dugliga att hantera situationer där det bränner till än vanliga människor, när de inte aktivt deltagit i omfattande krisövningar byggda på realistiska situationer.

Oavsett vad som egentligen hände i den där informationsdimman på Rosenbad vid tsunamin, har socialdemokraterna både i regeringen och i landstinget Dalarna glömt bort vikten av en god beredskap för kriser och katastrofer.

Informationsdimma är förresten typisk vid inledningen av större katastrofer, och kan bara åtgärdas genom väl förberett aktivt nyhetssökande och genomtänkt planering.

När vi kommer in i landstingsfullmäktige i Dalarna, avser vi att aktivt verka för rejäla katastrof- övningar för landstingsråd med flera och givetvis rejält utökade akutmottagningar. Våra mål är bland annat att ge psykiatrin mer resurser och att Ludvika lasarett åter ska bli ett akutsjukhus med medicinsk och kirurgisk akutmottagning dygnet runt.

KEN SWEDENBORG DALARNAS SJUKVÅRDSPARTI INGVAR "NILLE" NIILIMAA MORAPARTIET INGRID GESTER FOLKKAMPANJEN FÖR SJUKVÅRDEN INGA-LIS ERIKSSON FRIHETLIGA KOMMUNALFOLKET

Mer läsning

Annons