Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glöm inte dina vänner i all julbrådskan

Annons

Nu är julen här. Vi ska nu ha hunnit med så mycket som möjligt, bakning, julskinka, sill, julklappar, ja allt som hör julen till. Vårt ekorrhjul snurrar fort.

Det blir som en drog och vi biter ihop och tar i mer, och ännu mer. Till slut kollapsar maskineriet och det blir kortslutning, då sitter man där på julkvällen utbränd i sin kraftlöshet.

Så ta dig tid och känn hur underbart det är att vakna upp dag efter dag och invänta dagens ljus. Ta dig tid och fundera, måste jag alltid vara klok, rolig, händig och kunna allt och imponera på omgivningen? Tack och lov inte.

Ta dig tid och strö lite kärlek omkring dig, beröm någon, överraska med ett besök. Ta dig tid och lyssna och ge tröst till någon som inte känner sig hel.

Ta dina vänner på allvar fast det ibland är svårt att förstå vad de vill. Men var mån om deras vänskap och ta dig tid att förstå dem.

Ta dig tid och ring en vän och säg, hej, din vän hör vad du säger, men inte vad du tänker. Var rädd om de vänner du har, men var inte rädd för att träffa nya.

Låt dina vänner vara som de är, vill du nödvändigtvis ändra på någon så börja med dig själv.

Du duger så bra precis som du är. Och kom ihåg: Det gör dina vänner också.

MONICA WALLNER

Mer läsning

Annons