Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glöm inte de osynliga hjältarna

Annons

Kommentar till Gerd Adolfssons insändare "Snöröjningen i Leksand".

Att du har mage att klaga bara för att du får snö över skoskaften när du ska ut och spatsera på gatan. Har du inte tänkt på att Leksands kommun har åtskilliga mil med vägar, och alla ska plogas så fort det har kommit snö. Människor runt om i Sverige; tänk på det nästa gång det har snöat hela natten och ni åker till jobbet kl sex på morgonen.

Visst kan det vara oplogat långa sträckor, men så fort det finns en meter plogad väg betyder det att en kommunalarbetare har stigit upp kanske klockan tre eller fyra på morgonen, bara för att ni ska få just den metern nyplogad och lättåkt.

Det är lätt att klaga på det som är fel, men om ni har en plan för hur man ska få 20 mil väg plogad exakt samtidigt klockan sex på morgonen så får ni gärna berätta!

Dessa hjältar, som stiger upp mitt i nätterna och gör sitt bästa för att så många som möjligt ska kunna komma till jobbet lätt och bekvämt varje morgon, är lätta att glömma bort eller bara ignorera. Men nästa gång ni stör er på att ett vägarbete hindrar er från att hålla 130 på 70 väg eller någon orangeklädd person står i vägen när ni ska till jobbet, tänk istället på vem som byggde vägen ni åker på, vem som plogat eller sandat den eller bara vem som satte upp lampan som lyser ner på gatan där du går.

Och glöm inte de osynliga hjältar som finns runt ibland oss. Dom kanske inte alltid märks, men dom finns där.

SON TILL EN HJÄLTE

Mer läsning

Annons