Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Globen-fest på hemmaplan

Annons

Fyra Globenevenemang med bland annat kyrkbåtsrodd på isovalen men också majstångsresning hanns med innan Leksand hockey efter 50 säsonger våren 2001 tog farväl av den högsta serien. Spektakulära händelser som gav eko över hela landet. Efter önskemål från företagarhåll fortsätter i dag festen. Inte i Globen, men väl på hemmaplan.

Förberedelserna har varit minutiösa. Inte minst i kyrkan under ledning av Rönnäsbon, producenten och regissören Eric L:son Johnson. Ett sprakande musikaliskt evenemang är att vänta med storstjärnorna Jill Johnson och Tommy Nilsson i spetsen.

Kommun och företagare i bygden bjuder in till fest. Allt för att hålla lågan vid liv. Leksand och hockeyn tillhör de populärare i landet.

- Det är värt varenda krona, säger Hasselberg.

Leksand fokuseras i både radio, tv och tidningar, men...

- Framförallt pratas det om det.

Hasselberg menar att evenemang av det här slaget skapar ringar på vattnet.

- Många uppfattar hela samhället som framåtsträvande med ett positivt klimat. Det är ju inte för inte som Leksand hela tiden av svenskt näringsliv rankas som en av de bättre kommnunerna i landet.

Den här gången handlar det framförallt om kundvård och skapande av goda relationer. Lokala företagare bjuder in kunder och andra kollegor som i sin tur inbjuder gäster till en heldag vid Siljans strand.

Kommunen, företagare, sparbank, LIF, arbetsförmedling, Superstars och så nu tar man hjälp från ovan i och med Leksands församling. Alla ställer de upp tillsammans för att skapa men också att vidareutveckla Leksands redan positiva image.

- Det här kan bara en hel bygd göra, summerar Hasselberg.

Om leksingarna bjuder till i Globen eller hemmavid nästa år återstår att se. Allt hänger på hockeylaget avancemang till elitserien eller inte?

- En mycket svår resa, men visst finns chansen, spekulerar Eric L:son Johnson.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons