Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Glädjebesked" misstolkades

Annons

- Det är ju fantastiskt. Vi har stångat oss igenom monopolsituationen. De tog beslutet rakt av enligt vår ansökan, utbrast en då intet ont anande vd Bo Pettersson till tidningen.

I det läget uppfattade han det som fritt fram för Säfflebussarna att i Västerbergslagen ta ombord resande norrut från Söderbärke, Smedjebacken, Ludvika och Grangärde liksom övriga hållplatser längs routen inom Dalarna.

Biljettdatorerna anpassades och allt var klart för premiär lagom inför julens resande till och från Dalafjällen när en kontorist tittade närmare på den något märkliga skrivelsen från Vägverket Samhälle och trafik. Det blev som en kalldusch.

En anledning till feltolkningen kan vara att verket, efter budskapet om "meddelat tillstånd till länsöverskridande trafik", räknar upp samtliga hållplatser och dessutom med fet stil.

- Jag blev så övertygad av vår advokat och branschen att jag trodde det var grönt. Det var tur att vi på kontoret har folk som inte läste det på samma sätt så att vi inte gjorde oss skyldiga till lagbrott, säger vd Pettersson som trots besvikelsen tar det hela med ro.

Vad som dock inte berörs är den tidigare uppgörelsen med Dalatrafik om att resande får stiga på i Ludvika för resor till Sälen fram och åter.

För resande från Grangärde, Smedjebacken och Söderbärke kvarstår dock problemet att de på annat sätt måste ta sig till Ludvika för att åka norrut trots att de har "egna" hållplatser för Säfflebussen.

För resenärer från Söderbärke kan hållplatsen i Fagersta vara ett alternativ.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons