Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gjorde egen tidning

Annons

Före årsskiftet hade klassen besök av undertecknad som berättade om hur livet är på en tidningsredaktion. När den träffen var avklarad så bestämde sig eleverna för att göra en egen tidning.

Arbetsnamnet blev "Lorenz" och under torsdagen kunde de nio i redaktionen tillsammans med sin klassföreståndare Monika Eriksson presentera sitt alster.

- Vi har gjort tidningen på elev-ens val och är väl nöjda, säger Fanny Sandström.

Alla har dragit sitt strå till stacken. Inte minst Fredrik Hanberg som var tidningens fotograf.

- Den första kameran gick sönder så jag fick skicka efter en ny. Det är roligt att fotografera. Jag ska kanske bli fotograf, trodde Fredrik.

Sofia Larsen och Natalie Accord gjorde korsordet.

Den med stor spänning emotsedda klasstävlingen i dans fanns naturligtvis redovisad i tidningen.

"Dansstilen man skulle dansa var tryckare och dom enda paren som dansade var Andreas L och Frida, Caroline och Martin samt Oskar E och Niklas".

"Efter 20 minuter hade domarna bestämt en vinnare. 1:a kom Andreas L och Frida, 2:a Caroline och Martin och 3:a Oskar E och Niklas".

Redaktionen har även redogjort för ett besök av Banverket. Barnen fick klart för sig att man aldrig ska leka runt järnvägen.

"Hon visade också en bit av en järnvägsräls och en del av en ledning. När hon var klar fick vi varsin penna från Banverket".

Frågesport och sport, resultat från klasshandbollen och skolsimmet fanns även det med på sportsidorna. Även en tre-tyckare med frågan "Vill du ha skoluniform"?

En av de tillfrågade tyckte att skoluniform var "bajskorvar".

Även frågor om övergångsställen var bra och favoritämnet i skolan fanns med liksom annonser och serier på de tio sidor som eleverna åstadkommit.

- Jag tycker att eleverna har gjort ett fantastiskt arbete. Vi gör kanske ännu en tidning med en annan grupp framöver, trodde en förnöjd klassföreståndare, Monika Eriksson.

Av de 50 exemplar som tryckts har minst ett hamnat i Stockholm. Nämligen hos skolministern Ibrahim Baylan!

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons