Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gerlström ny chef

Annons

Nya chefen är i dag en av två avdelningsföreståndare på norra vårdcentralen på lasarettet, men har vikarierat som tillförordnad vårdcentralschef sedan i maj. Hon har gått det långa vägen upp till chefsjobbet, en "promenad" på lasarettet som tagit 20 år.

-Jag började som timvikarie i mitten av 80-talet och jobbade som sjukvårdsbiträde, undersköterska och sjuksköterska. 1989 anställdes jag på norra som sjuksköterska och blev senare distriktssköterska innan jag 1999 blev avdelningsföreståndare.

På frågan om vad hon tror om framtiden för vården i Ludvika svarar Anette Gerlström "ständiga förändringar" både till det bättre och sämre.

-Närmast handlar det om vilken driftform som ska gälla för norra vårdcentralen, säger Gerlström som i likhet med facken har uppfattningen att man måste pröva alternativet med privatisering.

-En privat lösning är nog enda möjligheten för att vi ska få kontinuitet bland doktorerna. Detta med kontinuitet är viktigt för såväl patienter som personal.

Anette Gerlström har, på samma sätt som företrädaren Marie Kindström Ohlsson, fått ett treårigt förordnande och kommer att ha tjänsten i första hand åren 2007-2009. Valet av Gerlström lär inte vara kontroversiellt. Ledningen och facken var eniga om att hon var den av de fem sökande som skulle erbjudas jobbet först.

Ska du fira nya jobbet i kväll (fredag)?

-Nej, det blir nog inget speciellt firande.

Din företrädare tjänade 36 700 kronor i månaden. Vad tänker du begära i lön?

-Vi har ännu inte haft löneförhandlingen men jag satsar nog lite högre. Det är ju mycket ansvar och en rätt stor personalgrupp (56 anställda).

Marie Kindström Ohlsson kommer att erbjudas en annan tjänst inom landstinget. Exakt vad det blir för jobb har hon och Jens Beronius ännu inte pratat ihop sig om.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons