Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gemensamma krafter mot examensfylleriet

Annons

Skolavslutningen är en av de största festkvällarna under året för ungdomar. Polisen sätter in ett tio-tal extra poliser i tjänst och socialtjänsten kommer att ha personal från bland annat fritidsgårdarna ute på stan.

Ungdomsfylleriet är utbrett och i dess kölvatten följer stölder och misshandel. Eftermiddag och tidig kväll sätts resurser in för att stoppa langning och innehav av alkohol. Senare på kvällen handlar det om att upprätthålla ordningen.

- Ur ordningssynpunkt är det viktigt att visa oss synliga i centrum för att förebygga, säger Sandell.

Under skolavslutningskvällen brukar många omhändertagande göras av för fulla ungdomar, och polisen har därför engagerat ordningsvakter för att hålla koll på dem som frihetsberövas. Om det handlar om personer som är under 18 år brukar polisen antingen skjutsa hem dem eller kontakta föräldrarna så att de kan hämta sina ungdomar.

Föräldrar på stan planerar också att var ute. Alla intresserade föräldrar inbjuds att delta, samling på Globen klockan 21.00.

- Vi beräknar att gå en åtta-tio stycken. Kommunens fritidsledare kommer också att vara tio stycken och vi utgår tillsammans från Globen, säger Magnus Norén, en av de engagerade föräldrarna:

- Skolavslutningar brukar ju vara livliga, men det beror mycket på vädret, om det blir som i dag (läs i går) så blir det full snurr.

ANN-SOFIE MASTH

Mer läsning

Annons