Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Geir Paulsens Örabergs- bolag i konkurs

Annons

Sucken betyder att kommunens engagemang sedan Geir Paulsen flydde Grängesberg snart kan vara till ände.

När oljan tog slut i början av december så blev bostadsområdet satt i tvångsförvaltning. Skattebetalarna i Ludvika kommun tvingades att gå in med pengar till uppvärmningen och tiden bara rann i väg.

Efter konkursen så förvaltas bolaget nu av en annan konkursförvaltare än den advokat som förvaltar Geir Paulsens personliga konkurs

- Konkursen är dagsfärsk och jag kommer nu att klargöra för den nye konkursförvaltaren att jag värderar Öraberget till en krona. Kanske går det att få in 100 000. Men det är inte dessa pengar som är det viktiga utan att vi får till en rekonstruktion. Det är skönt att vi äntligen fått till en konkurs och att vi tillsammans med en konkursförvaltare kan se till att Öraberget blir något, säger tvångsförvaltaren Jan Magnusson som har haft flera Norska intressenter på plats som studerat Örabergsområdet.

Kommunchef Kalle Gustafson hoppas nu på ett avslut:

- Jag hoppas att de intressenter som jag vet att Jan Magnusson har kontakt med nu kan komma in i ett förhandlingsskede.

- Tidigare har det inte gått att göra något med Öraberget. Man kan inte sälja det man inte förvaltar, nu har vi en ägarmotpart i form av en konkursförvaltare.

- Men vilken skillnad det är mellan Sverige och Norge när det gäller konkurslagstiftningen. Vi skriver idag den 21 juni och det här trodde vi att vi skulle ha klarat redan i mars.

- Det betyder att affären blev mycket dyrare för kommunen än vad vi tänkt oss.

- Vårt syfte under denna tvångsförvaltning har varit att visa att vi verkligen tror på norrmän i Grängesberg och att vi vill fullfölja dessa planer, säger kommunchef Kalle Gustafson.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons