Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gatustrider i Nigeria

Annons

Flera människor uppgavs ha dödats när nigerianska soldater och kriminella ligor utkämpade gatustrider i hamnstaden Port Harcourt på torsdagen.

Nigerianska armén slog till i gryningen mot flera tillhåll för kriminella ligor efter sex dagars väpnade gängbråk i förra veckan. Ligorna slog tillbaka med att anfalla delstatsregeringens högkvarter i stadens centrum.

I stadsdelen Borokiri sade en invånare att han hade hört intensiv skottlossning hela morgonen.

I gängstriderna i förra veckan dödades minst ett tiotal människor. Det mesta av den normala kommersiella verksamheten i staden lamslogs.

En talesman för det militära förband som ansvarar för säkerheten i det oljeproducerande Nigerdeltat sade att en del personer hade gripits under dagen och flera dödats. Han ville inte ange några siffror.

Våldet i Nigerdeltat flammade upp i början av förra året, när flera väpnade grupper började spränga oljeledningar och kidnappa utländska oljearbetare i protest mot korruption och orättvis fördelning av Nigerias oljeinkomster. Efterhand har våldet delvis ändrat karaktär och övergått till att bli rent kriminellt. Hundratals människor har kidnappats och väpnade rån har blivit mycket vanliga.

TT

Mer läsning

Annons